The Flowers of War


Savaşın Çiçekleri

IMDb: 7,6
Yapım Yılı: 2011
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Zhang Yimou


Başrolde Christian Bale’in oynadığı film 1937’de Japonya’nın Çin Cumhuriyeti yönetimindeki Nanjing’in işgali sırasında başlıyor. Japonlar bu kuşatma sırasında yüz binlerce sivilin ölümüne sebep olmuş. Filmde de bu sebeple savaşın teknik kısmı değil sivillerin maruz kaldığı eziyet işlenmekle. 
Çiçekler kelimesi burada savaştaki narinliği ve güzelliğiyle bu kıyametin ortasında incinmemesi için uğraşılan kızlarımız. Başta katolik kilisesine sığınan ve kilisenin öğrencisi olan kızlara, kilisede bulunuşları bile John Miller dışında herkese rahatsızlık veren hayat kadınları katılıyor ve Çiçekler kadromuz tamamlanmış olmakta böylece. (tabii kadın kadındır çiçek babandır tarzında düşünmemek gerek burada, Mr. Meng pek çiçeğe benzemiyor çünkü...)
Filmi izlerken aklınıza sürekli malum “... savaş olurken saçını tararmış” sözü mutlaka gelecektir. Herhalde yüreklerimizdeki bu haykırış yapımcısı tarafından da hissedildiğinden filmde bu tarz bir replik de bulunuyor. 
İnsanı özellikle “saç tarama” sahnelerinde sinir krizine sokan fakat orijinal oluşundan alkış tuttuğumuz bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar