The Avengers: Infinity War


THE AVENGERS: INFINITY WAR


Aslında Türkçe ismi "İntikamcılar" olması gereken, ama "çok mu ciddi oldu lan?" diye düşünüldüğü için Yenilmezler olarak çevrildiğini tahmin ettiğimiz film, Disney'in genel izleyiciye hitap etmek huyunun içerik olarak olmasa da isim olarak kurbanı olmuş diyebiliriz. İçerik olarak herhangi bir ciddi sorun olmasa da, film yalın olarak izlendiğinde izleyicilerin kafasında soru işaretleri kalması ihtimali çok yüksek; çünkü bu filmin senaryosu, Iron Man'ın 2008 yılında çıkan ve evreni başlattığını söyleyebileceğimiz ilk filminden beri adeta ilmek ilmek  dokunuyordu. Gel gelelim aradan geçen on bir yılın ardından birçok film, bu filme bağlandı ve bu birçok filmin kahramanları bu filmde bulundu. "Birçok film diyorsun ama hangileri onlar?" dediğinizi duyar gibiyim. Bu filmde görünen kahramanların filmlerini sıralayalım:

-Iron Man, 2008
-Iron Man 2, 2010
-Thor, 2011
-İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, 2011
-Yenilmezler, 2012
-Iron Man 3, 2013
-Thor: Karanlık Dünya, 2013
-Kaptan Amerika: Kış Askeri, 2014
-Galaksinin Koruyucuları, 2014
-Yenilmezler: Ultron Çağı, 2015
-Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı ( Aslında, İç Savaş...), 2016
-Doktor Strange, 2016
-Galaksinin Koruyucuları, 2017
-Thor: Ragnarok, 2017
-Black Panther, 2018

Evet, yukarıda isimlerini yazdığımız filmlerin çoğu kahramanı, bu filmde de var. Hatta "Yenilmezler" isimli, çekirdek ekibin bulunduğu tüm filmlerin sonunda, Infinity War'un kötüsü Thanos, after credits sahnesinde, yani kast ekibinin isminin aktığı o son sahneden de sonra, görünüyordu. Bu serinin en büyük düşmanı, henüz izlemediğimiz Avengers: Endgame filmi hariç, Thanos'tu. Ama Thanos'a gelmeden önce, Marvel filmlerinin sıralamasını yaptığımız listede neden Ant-Man'in iki filmi yok açıklayalım: Çünkü bu filmde Ant-Man yok! Evet, aslında Hawkeye da yok ama ok fırlatıp iyi dövüşen bir adamdansa gerçekten daha işe yarar özellikleri olan Ant-Man'i ele almak daha mantıklı. Filmi izlemediyseniz, izleyince de göreceğiniz gibi öyle anlar oluyor ki bir kişi daha olsa (mesela Ant-Man...) Thanos çok kolay bir şekilde mağlup edilebilecekmiş gibi duruyor. Ama bu olaylar gerçekleştiği sırada kendisinin bir önceki Avengers filmininin sonunda ev hapsi aldığını öğrendik ve hayrete düştük. Neyse ki hem Ant-Man hem de Hawkeye (yeni ismiyle Ronin) Endgame'de karşımızda olacaklar.

Evet, ana kötümüz Thanos'a da değinelim. Thanos geride on bir senede izleyicinin beğenisine sunulan tüm Marvel filmlerinin kötü karakterlerinden çok daha kabul edilebilir bir mantıkla yola koyulmuş durumda. Bu sebepten dolayı bazı forumlarda aslında kötü karakter olan Thanos'un yaptıklarını mantıklı bulan seyircilere denk gelebilirsiniz. Eee, ne de olsa güçlü bir motivasyonu var.

Bu filmde gerçekten mantık dışı olaylar da olmuyor değil (örneğin Strange'in yanındaki diğer büyücü Wong, filmin başlarında portal açarak el-kol kesmenin mümkün olduğunu bize kanıtlarken, filmin ilerleyen sahnelerinde Doktor Strange'in Thanos'un en güçsüz anında bunu yapmaması gibi) ancak film kesinlikle izlenebilir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, filmimiz IMDb Top 250 listesine otuz dördüncü sıraya yerleşmiş bulunmakta.

Sonuç olarak bu evrenin bir sona bağlanacağı son film olan Endgame'den önce, izleyiciyi oldukça meraklandıran kaliteli bir film olmuş. Kesinlikle izlenmeli diyoruz...

23.02.2019

Yorumlar