The Green Mile




THE GREEN MİLE


Imdb: 8,5
Yapım yılı: 1999
Tür: Fantastik, Dram
Yönetmen: Frank Darabont


Bir Stephen King romanı uyarlaması olan filmin başrolünde büyük oyuncu Tom Hanks’i görüyoruz. Rolünün hakkını sonuna kadar vermiş her zamanki gibi...
Çocuk gibi bir yüreğe sahip koca cüsseli John Coffey üzerine atılan iftiralar sonucunda mahkum olarak, Paul Edgecomb’ın (Hanks) gardiyan olarak görev yaptığı bu hapishaneye düşer. Coffey elleriyle dokunduğu her şeyi iyileştirebilmek gibi bir yeteneğe sahiptir. Hatta iyi niyetinin de bu sebeple kurbanı olarak hükümlü olmuştur. İki kız çocuğunun cinayetiyle suçlanmaktadır, elbette gerçekler çok daha farklıdır ancak kendisini hiçbir zaman haklı çıkaramaz bu konuda. 
Mahkumiyeti sırasında Paul’un da derdine büyülü elleriyle şifa bulunca (tamamen iyi niyetlerle xd) herkesin yavaştan sevgisini kazanmaya başlar. Bu olayın şaşkınlığı üzerindeyken müdürlerinin kanser hastası eşini de yataktan kaldırmış olan bu koca cüsseli, koca yürekli adam ne yazık ki her geçen gün idamına daha da yaklaşır. 
Karanlık korkusu olan ve sürekli ağlamaklı bakışlarla yüreğimizi yakan bu adamın temize çıkması için az dualar etmedik. Hepimizin üzerinde john Coffey’in hakkı var nasıl ödeyeceğiz bunun hesabını ey insanlık! 

Yorumlar